Certainly! Here’s a rewritten version of the content:
Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ηρακλείου κατάφεραν να εξιχνιάσουν μια υπόθεση απάτης σε βάρος μιας 84χρονης γυναίκας.
Σύμφωνα με την αναφορά της αστυνομίας, το περιστατικό συνέβη τον Οκτώβριο του 2024, όταν άγνωστος τηλεφώνησε στην ηλικιωμένη, παριστάνοντας το λογιστή, και παρουσίασε ψευδείς πληροφορίες ως αληθινές, καταφέρνοντας να αποσπάσει στοιχεία από τον τραπεζικό της λογαριασμό και να μεταφέρει 3.000 ευρώ σε άλλο λογαριασμό.
Από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι ο λογαριασμός στην οποία έγινε η μεταφορά ανήκε σε μια 35χρονη γυναίκα, εις βάρος της οποίας έχει σχηματιστεί δικογραφία για απάτη.
Η προανάκριση διεξάγεται από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων, ενώ η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης απευθύνει εκ νέου έκκληση στους πολίτες να είναι προσεκτικοί, ώστε να μην γίνουν θύματα επιτήδειων.
Σύμφωνα με τις οδηγίες:
- Να μην πείθεστε όταν άγνωστοι ζητούν χρήματα για οφειλές συγγενικών ή γνωστών προσώπων σε δημόσιες υπηρεσίες ή καταστήματα για αγορές ή επιστροφές φόρων.
- Να μην αποκαλύπτετε πληροφορίες για τον αριθμό ΠΙΝ ή τον τραπεζικό σας λογαριασμό.
- Να μην επιτρέπετε σε άγνωστα άτομα να σας συνοδεύσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για την ανάληψη χρημάτων.
- Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς για έκτακτες ανάγκες (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
- Να ενημερώνετε την αστυνομία σε περίπτωση απόπειρας απάτης εις βάρος σας.
- Να ενημερώνετε στενά συγγενικά και φιλικά πρόσωπα, ειδικά ηλικιωμένα άτομα, σχετικά με τις συστάσεις αυτές για την αποφυγή πιθανών θυματοποιήσεων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ