Ψάχνετε για ένα νόστιμο ορεκτικό που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας; Αυτή η συνταγή για τυρόψωμο με κρεμμύδι και σκόρδο είναι η τέλεια λύση. Πλούσιο σε γεύση τυριού και αρωματικά κρεμμύδια με σκόρδο, αποτελεί το ιδανικό συνοδευτικό για κάποιο γεύμα ή μια απολαυστική λιχουδιά για οποιαδήποτε περίσταση.
Υλικά
- 2 μπαγκέτες, κομμένες σε φέτες διαγώνια πάχους περίπου 2 εκ.
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 8 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- ¼ φλιτζάνι βούτυρο
- 2 φλιτζάνια τριμμένη μοτσαρέλα
- ½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
- 1 φλιτζάνι μαγιονέζα
Οδηγίες
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στο γκριλ.
- Κόψτε τις μπαγκέτες σε φέτες πάχους ¾ ίντσας.
- Σε ένα μέτριο τηγάνι, λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, έως ότου μαλακώσουν. Αφήστε τα να κρυώσουν.
- Σε ένα μπολ ανάμειξης, ανακατέψτε τη μοτσαρέλα, την παρμεζάνα και τη μαγιονέζα.
- Σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, τοποθετήστε τις φέτες ψωμιού σε μια μόνο στρώση.
- Απλώστε το μείγμα κρεμμυδιού και σκόρδου πάνω από τις φέτες ψωμιού.
- Στη συνέχεια, επαλείψτε το μείγμα τυριού και μαγιονέζας από πάνω.
- Ψήστε στο γκριλ για περίπου 5 λεπτά, μέχρι το τυρί να λιώσει και να ροδίσει ελαφρώς.
- Σερβίρετε αμέσως.