Ανακαλύψτε μια εύκολη και νόστιμη συνταγή για ζυμαρικά με σπανάκι και ρικότα. Αυτή είναι μια ελαφριά, θρεπτική και γρήγορη επιλογή για ένα διάλειμμα μεσημεριανού ή βραδινού γεύματος.
Υλικά
- 150 γρ. φαρφάλες ή ταλιατέλες
- 200 γρ. φρέσκο ή κατεψυγμένο σπανάκι
- 50 γρ. ανάλατο βούτυρο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 125 γρ. ρικότα
- φρέσκο τριμμένο μοσχοκάρυδο
- 1 κουταλιά της σούπας τριμμένο πεκορίνο (ή άλλο σκληρό τυρί για χορτοφάγους)
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Οδηγίες
- Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente.
- Στραγγίστε, κρατώντας λίγο από το νερό βρασμού.
- Αν χρησιμοποιείτε φρέσκο σπανάκι, μαγειρέψτε το σε λίγο νερό για 1-2 λεπτά μέχρι να μαραθεί. Αφήστε το να κρυώσει, στύψτε το και ψιλοκόψτε.
- Λιώστε το βούτυρο σε μεγάλο τηγάνι. Μόλις αφρίσει, προσθέστε το σπανάκι, το σκόρδο, τα ζυμαρικά και λίγο από το νερό που κρατήσατε. Μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
- Προσθέστε επιπλέον νερό αν χρειάζεται. Στη συνέχεια, προσθέστε την ρικότα και ανακατέψτε απαλά με δύο πιρούνια.
- Αλατοπιπερώστε, προσθέστε το μοσχοκάρυδο και το πεκορίνο και σερβίρετε.