Τα λιγκουίνι με λεμόνι και λαχανικά είναι ένα νόστιμο και αρωματικό πιάτο, ιδανικό για γρήγορο γεύμα ή ελαφρύ δείπνο. Ακολουθεί μια απλή συνταγή για να το ετοιμάσετε στο σπίτι. Προσέξτε να μην παραψήσετε τα λαχανικά, ώστε να διατηρήσουν την τραγανή τους υφή. Σερβίρετε τα ζυμαρικά αμέσως μετά το μαγείρεμα, για να μην αφυδατωθούν.
Υλικά για τη συνταγή
- 350 γρ. ζυμαρικά λιγκουίνι
- 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 1 κολοκυθάκι, κομμένο σε κύβους
- 1 πιπεριά (κόκκινη ή κίτρινη), κομμένη σε κύβους
- 1/2 φλιτζάνι ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο βασιλικό
- Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
- Τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά)
Οδηγίες για τη συνταγή
- Βράστε τα λιγκουίνι σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μέχρι να γίνουν al dente.
- Στραγγίστε τα, κρατώντας 1/2 φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο για 1-2 λεπτά.
- Προσθέστε το κολοκυθάκι και την πιπεριά, σοτάροντάς τα για 5-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέστε τα ντοματίνια και σοτάρετε για 2-3 λεπτά ακόμα.
- Στο τηγάνι, προσθέστε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τον μαϊντανό, τον βασιλικό, αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατέψτε καλά και μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά, ώστε οι γεύσεις να δέσουν.
- Ρίξτε τα λιγκουίνι στο τηγάνι με τη σάλτσα και ανακατέψτε να επικαλυφθούν.
- Αν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή, προσθέστε λίγο από το νερό που έβρασαν τα λιγκουίνι.
- Σερβίρετε τα λιγκουίνι ζεστά, πασπαλισμένα με τριμμένη παρμεζάνα (αν επιθυμείτε).