Η δολοφονία του 42χρονου Αιγύπτιου στην Καλλιθέα, ο οποίος βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του και έκανε live μετάδοση στο Facebook, φαίνεται να σχετίζεται με ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ κυκλωμάτων ναρκωτικών που δραστηριοποιούνται στο κέντρο της Αθήνας. Οι αρχές δίνουν έμφαση στη συλλογή στοιχείων από τη ζωντανή μετάδοση του θύματος, καθώς και από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής, προκειμένου να εντοπίσουν χρήσιμες πληροφορίες.
Όπως αναφέρει το enikos.gr, ο 42χρονος φερόταν να επιδιώκει τα «σκήπτρα» στην περιοχή της Ομόνοιας, προσπαθώντας να αποκτήσει τονέλεγχο της αγοράς ναρκωτικών. Οι κυριότεροι «αντίπαλοί» του ήταν Αφγανοί και Αλβανοί έμποροι, οι οποίοι παρακολουθούσαν τις κινήσεις του και δεν τις αντιμετώπιζαν με θετική διάθεση.
Οι αστυνομικοί εξετάζουν επίσης ένα παλαιότερο περιστατικό στην Ομόνοια, το οποίο μπορεί να έχει κάποια σύνδεση με τη δολοφονία. Ο 42χρονος είχε υπάρξει αυτόπτης μάρτυρας σε προηγούμενη δολοφονία εμπόρου ναρκωτικών στην περιοχή, γεγονός που πιθανώς προκάλεσε την επιθυμία κάποιων να τον θέσουν εκτός συναγωνισμού.
Το βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας των γύρω δρόμων αναλύεται λεπτομερώς, ενώ οι αρχές εκτιμούν ότι η έρευνα του κινητού του μπορεί να αποκαλύψει πολύτιμες πληροφορίες.
«Κλειδί» η κατάθεση της συζύγου του 42χρονου
Αναμένονται με ενδιαφέρον οι δηλώσεις της συζύγου του θύματος, η οποία βρήκε τον σύζυγό της δολοφονημένο και διαπίστωσε ότι κατά τη διάρκεια της εκτέλεσής του έκανε live στα social media. Λόγω του σοκ που υπέστη, δεν κατάφερε στην πρώτη της επαφή με τους αστυνομικούς να παρέχει πολλές λεπτομέρειες.
«Άκουσα τους πυροβολισμούς, κατέβηκα και τον είδα νεκρό» δήλωσε η σύζυγος.
Οι ερευνητές της Ανθρωποκτονιών επιδιώκουν να διαπιστώσουν αν ο 42χρονος είχε δεχθεί απειλές πριν από τη δολοφονία του.
Το προφίλ του 42χρονου – Πολλαπλές ταυτότητες
Ο 42χρονος Αιγύπτιος ήταν γνωστός στις αρχές κυρίως για υποθέσεις ναρκωτικών, καθώς φέρεται να είχε σημαντική επιρροή στο κέντρο της Αθήνας, συγκεκριμένα στην Ομόνοια.
Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, το 2014 συνελήφθη για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών. Το 2017, συνελήφθη ξανά, καθώς είχε καταδικαστεί ερήμην σε 10 χρόνια κάθειρξη για ληστεία και επικίνδυνη σωματική βλάβη, εγκλήματα που διαπράχθηκαν τον Δεκέμβριο του 2015. Επίσης, το 2020 συνελήφθη στο κέντρο της Αθήνας για απείθεια και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.
Ο 42χρονος ήταν καταχωρημένος στη βάση δεδομένων της αστυνομίας με πέντε διαφορετικά επίθετα και τρία διαφορετικά ονόματα, ενώ είχε και τρεις διαφορετικές ημερομηνίες γέννησης (1981, 1983, 1984) και τρεις χώρες προέλευσης (Αίγυπτος, Ιράκ, Αφγανιστάν).
- Διαφορετικά επίθετα: ABDALLA ή ABDALA (Αμπντάλα), ABD ALLA (Αμπντ Αλά), ABOUSHIAM (Αμπουσιάμ) ή USAME (Ουσάμ).
- Διαφορετικά ονόματα: EMAIL (Εμάλ), FIRAS (Φιράς) ή SADE (Σαντέ).
- Πατρώνυμα: BOLOS (Μπολός), BILEL (Μπιλέλ) ή HAMED (Χαμέντ).
- Μητρώνυμα: AMIRA (Αμιρά), EMIRA (Εμιρά), MIRNA (Μίρνα) ή MERNA(Μέρνα).