Αναζητάτε ένα υγιεινό και γευστικό γεύμα που να ετοιμάζεται γρήγορα; Αυτή η συνταγή για σολομό με πατάτες και σπανάκι είναι η τέλεια επιλογή. Μόνο με λίγα υλικά, θα δημιουργήσετε ένα εντυπωσιακό πιάτο γεμάτο θρεπτικά συστατικά από τον σολομό και το σπανάκι.
Ο σολομός ψήνεται ιδανικά μέχρι να πάρει μια χρυσαφένια κρούστα, στη συνέχεια επαλείφεται με ένα γλυκό και αλμυρό μείγμα μελιού. Συνδυάζεται με τρυφερές ψητές πατάτες και αρωματικό σπανάκι με σκόρδο, δημιουργώντας ένα απλό, υγιεινό και νοστιμότατο γεύμα.
Υλικά για τη συνταγή
- 1 σακούλα (680 γρ.) baby πατάτες, κομμένες στη μέση
- 2 κουταλιές της σούπας και 2 κουταλάκια του γλυκού εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, χωρισμένα
- 3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες, χωρισμένες
- ¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι, χωρισμένο
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο πιπέρι, χωρισμένο
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι
- 4 φιλέτα σολομού (περίπου 140 γρ. το καθένα) με πέτσα
- 1 σακούλα (280 γρ.) φρέσκο σπανάκι
Οδηγίες
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C. Σε ένα μεγάλο ταψί, ανακατέψτε τις κομμένες πατάτες με 1 κουταλιά ελαιόλαδο, 1 ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδου, ¼ κουταλάκι αλάτι και ⅛ κουταλάκι πιπέρι. Απλώστε τις ομοιόμορφα και ψήστε για 20-25 λεπτά, γυρίζοντας μία φορά, έως ότου να μαλακώσουν και να ροδώσουν.
- Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε 2 κουταλιές μέλι, 2 κουταλάκια ελαιόλαδου, το υπόλοιπο σκόρδο και ⅛ κουταλάκι αλάτι και πιπέρι.
- Ζεστάνετε την υπόλοιπη 1 κουταλιά ελαιόλαδου σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Ρίξτε αλάτι στον σολομό (⅛ κουταλάκι) και τοποθετήστε τον στο τηγάνι με την πέτσα προς τα πάνω.
- Μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά ανά πλευρά έως ότου ο σολομός είναι ψημένος και εύκολα ξεφλουδίζει με πιρούνι. Μεταφέρετε σε πιάτο και περιχύστε με το μείγμα μελιού.
- Προσθέστε το σπανάκι στο τηγάνι σε δόσεις και σοτάρετε για περίπου 2 λεπτά μέχρι να μαραθεί.
- Πασπαλίστε με το υπόλοιπο ¼ κουταλάκι αλατιού.
- Σερβίρετε το σολομό με τις ψητές πατάτες και το σοταρισμένο σπανάκι.