Αυτό το κέικ που περιέχει γιαούρτι και μύρτιλα είναι ιδανικό για όσους επιθυμούν ένα ελαφρύ και γευστικό επιδόρπιο με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά. Η προσθήκη γιαουρτιού και πουρέ μήλου καθιστά το κέικ ιδιαίτερα ζουμερό, ενώ τα μύρτιλα προσφέρουν μια φρέσκια φρουτένια γεύση. Είναι τέλειο για πρωινό, απογευματινό καφέ ή ως ελαφρύ γλυκό μετά το γεύμα.
Υλικά
- 1 συσκευασία έτοιμου μείγματος κέικ (517 γραμμάρια)
- ¼ φλιτζάνι καστανής ζάχαρης
- 1 φλιτζάνι γιαούρτι χαμηλών λιπαρών με γεύση βανίλια
- ½ φλιτζάνι πουρέ μήλου
- ¼ φλιτζάνι νερού
- ¼ φλιτζάνι φυτικού ελαίου
- 3 αυγά
- 1 κουταλάκι του γλυκού άρωμα σφενδάμου
- ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλας, συν επιπλέον για πασπάλισμα
- 1 ½ φλιτζάνια μύρτιλα
- ¼ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
Οδηγίες
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 175°C. Βουτυρώστε και αλευρώστε μια φόρμα για κέικ διαστάσεων 25 εκατοστών.
- Σε ένα μπολ, συνδυάστε το μείγμα κέικ με την καστανή ζάχαρη. Προσθέστε το γιαούρτι, τον πουρέ μήλου, το νερό, το φυτικό λάδι, τα αυγά, το άρωμα σφενδάμου και την κανέλα.
- Χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα με ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να αναμειχθούν καλά. Σκαλίστε τα τοιχώματα του μπολ και χτυπήστε σε μέτρια ταχύτητα για περίπου 4 λεπτά.
- Σε ένα άλλο μπολ, αναμείξτε τα μύρτιλα με λίγο κανέλα ώστε να καλυφθούν. Ενσωματώστε προσεκτικά τα μύρτιλα στο μείγμα. Ρίξτε το τελικό μείγμα στη φόρμα.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να βγει καθαρό ένα ξυλάκι που θα βυθίσετε στο κέντρο του κέικ, περίπου 55-60 λεπτά.
- Αφήστε το να κρυώσει στη φόρμα για 10 λεπτά, μετά αναποδογυρίστε το σε μια σχάρα για να κρυώσει πλήρως. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.