Στην εκπομπή «Στιγμές» του Μάνου Νιφλή, καλεσμένος τη Δευτέρα (7/4) ήταν ο Γιώργος Κατσαρός. Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, ο γνωστός συνθέτης αποκάλυψε άγνωστες πτυχές της καριέρας του, καθώς και καθοριστικές στιγμές της προσωπικής του ζωής.
Η ιστορία με τη Μαρινέλλα
Ο Γιώργος Κατσαρός μίλησε επίσης για τη Μαρινέλλα και ένα άγνωστο περιστατικό από την περίοδο που είχε χωρίσει από τον Στέλιο Καζαντζίδη. Αφηγείται: «Εκείνη την εποχή, την βρήκα τυχαία στον δρόμο. Άκουσα μια φωνή, εκείνη είχε μόλις χωρίσει και είχε φύγει από το σπίτι της. Μια φωνή φώναξε «μαέστρο!», και γυρίζω και βλέπω τη Μαρινέλλα, που τότε δεν την ήξερα καθόλου».
«Μου είπε “σώσε με, έφυγα και δεν έχω μία”. Της είπα “έλα εδώ”, την πήρα από το χέρι και την οδήγησα στο γραφείο του Κρίτα. Δημιουργήσαμε μια επιπλέον θέση και τη συνοδεύσαμε για ενάμιση μήνα στη Σοβιετική Ένωση», συνεχίζει την ιστορία του για τη σπουδαία ερμηνεύτρια.
«Αυτό ήταν το ξεκίνημα της Μαρινέλλας, καθώς μέχρι τότε ήταν γνωστή κυρίως ως ντουέτο με τον Καζαντζίδη. Την πήρα μαζί μου ως βεντέτα και εκεί “χάλασε” τον κόσμο», αποκαλύπτει ο Γιώργος Κατσαρός στον Μάνο Νιφλή.
Άγνωστες ιστορίες
Ο θρυλικός συνθέτης ανέφερε κι άλλες άγνωστες ιστορίες πίσω από σπουδαίες και διαχρονικές επιτυχίες. Αναφερόμενος στο «Κάθε λιμάνι και καημός», είπε χαρακτηριστικά: «Αυτό το τραγούδι έχει ενδιαφέροντα παρασκήνια… Έπρεπε να παρουσιαστεί ένα τραγούδι στην ηχογράφηση που είχαμε για την ταινία. Ρώτησα τον Πυθαγόρα, που μόλις είχα γνωρίσει, αν είχε κάποιο και μου πρότεινε το “Κάθε λιμάνι και καημός”. Το έγραψα με την προοπτική να το ερμηνεύσει ο Μπιθικώτσης, αλλά εκείνος δεν το ήθελε, λέγοντας ότι έπρεπε να είναι ζεϊμπέκικο. Εγώ το είχα φτιάξει χασάπικο και όταν μου το είπε, το άλλαξα σε ζεϊμπέκικο».
«Ωστόσο, είχα κάνει λάθος. Ο Πάνος Γαβαλάς και η Ρία Κούρτη ήρθαν σπίτι και μου είπαν “τι πας να κάνεις; Δεν είναι για ζεϊμπέκικο, είναι χασάπικο”. Έτσι, το τραγούδι έγινε κλασικό. Ο Μπιθικώτσης είχε δίκιο για το ζεϊμπέκικο, αλλά έπρεπε να το παρουσιάσω την ίδια μέρα, ενώ ο Γαβαλάς έπρεπε να το ερμηνεύσει γιατί ο Μπιθικώτσης ζήτησε πολλά χρήματα. Ο Λαμπρόπουλος από την ΕΜΙ – Columbia συμφώνησε σε λογική τιμή, και τελικά ο Γαβαλάς με τη Ρία Κούρτη τραγούδησαν και έγινε μεγάλη επιτυχία.»