Στο πλατό της εκπομπής The 2Night Show βρέθηκε ο Γιάννης Τσιώρης, ο οποίος έχει αναδειχθεί ως ένας από τους πιο επιτυχημένους επενδυτές του Dragons’ Den Greece. Αντλώντας έμπνευση από την οικογενειακή ιστορία μετανάστευσης και την προσωπική του επιμονή, ίδρυσε και ανέπτυξε το InstaShop, μια start-up που άλλαξε το τοπίο των αγορών στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με τη μεγαλύτερη στιγμή της να είναι η πώλησή της για 360 εκατομμύρια δολάρια.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ο Γρηγόρης Αρναούτογλου τον υποδέχθηκε στη συνέντευξη, όπου αποκαλύφθηκαν σημαντικές στιγμές της πορείας του, που ξεκίνησε από τη Νέα Υόρκη μέσω του Χαλανδρίου έως το Ντουμπάι, περνώντας από σπουδές στην Κρήτη και την Ολλανδία.
Ο ίδιος μοιράστηκε τις πρώτες του εμπειρίες και τις ρίζες του, επισημαίνοντας τη σημασία της οικογενειακής εργασίας και της μετανάστευσης: «Γεννήθηκα στη Νέα Υόρκη από γονείς μετανάστες. Έζησαν στην Αθήνα πριν μετακομίσουν στην Αμερική για 11 χρόνια, όπου είχαν μια μικρή βιοτεχνία με δέρματα και γούνες. Έχω έναν μεγαλύτερο αδερφό. Φύγαμε από την Αμερική όταν ήμουν 5 ετών και οι γονείς μου άνοιξαν ένα ψητοπωλείο στο Χαλάνδρι, εκεί που δούλεψα κι εγώ για 20 χρόνια».
Η ακαδημαϊκή και επαγγελματική του πορεία ήταν γεμάτη προκλήσεις. Συνδύασε τις σπουδές του στην Κρήτη με εργασίες, ώστε να εξασφαλίσει τη μετάβασή του στην Ολλανδία για μεταπτυχιακές σπουδές στη διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας: «Πέρασα 4 χρόνια στην Ολλανδία. Με τον καιρό, κουράστηκα και ζήτησα μεταγραφή στο Ντουμπάι. Έτσι βρέθηκα εκεί τυχαία».
Στο Ντουμπάι εργάστηκε στην Philips, αλλά η επιχειρηματική του διάθεση τον οδήγησε σε ένα νέο βήμα: «Δούλευα στην Philips, ωστόσο αποφάσισα να παραιτηθώ για να ξεκινήσω μια start-up που δεν πέτυχε όπως ήθελα. Μετά ξεκίνησα την InstaShop, που αποτέλεσε ρίσκο για μένα. Στην αρχή, εγώ πήγαινα τις παραγγελίες στους πελάτες».
Η έναρξη της InstaShop δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Περιέγραψε τις δύσκολες πρώτες ημέρες, την οικονομική πίεση και την αφοσίωσή του στον στόχο: «Προτού δημιουργηθεί η InstaShop, υπήρχε τεράστια οικονομική πίεση. Από τη στιγμή που γεννήθηκε η ιδέα μέχρι τους πρώτους πελάτες πέρασε μήνας. Υπήρχε τεράστια ανταγωνιστικότητα, ειδικά όταν μας αντέγραψαν άλλοι. Στον πρώτο μήνα είχαμε 100 παραγγελίες την ημέρα – ήμουν σε συνεχή κίνηση, συγκέντρωντας τις παραγγελίες ανά ουρανοξύστη και τις παραδίδοντας σε 15 λεπτά».
Πέντε χρόνια αργότερα, η InstaShop πουλήθηκε, επιβεβαιώνοντας την επαγγελματική του επιτυχία: «Η πώληση του InstaShop στο 5ο έτος για 360 εκατομμύρια δολάρια ήταν καθοριστική. Δεν μετανιώνω καθόλου για την απόφαση αυτή. Αυτό που άλλαξε είναι ότι δεν υπάρχει πλέον οικονομικό άγχος και έχω τη δυνατότητα να φροντίζω την οικογένειά μου. Αυτό το κατάφερα επειδή παρακολουθούσα τους γονείς μου να εργάζονται σκληρά. Το σημαντικότερο για μένα ήταν να τους βοηθήσω να απολαύσουν τη ζωή τους».
Η συμμετοχή του στο Dragons’ Den Greece αποτέλεσε ένα νέο κεφάλαιο για εκείνον, αποκαλύπτοντας πώς ξεκίνησε αυτή η συνεργασία: «Ο Σάκης Τανιμανίδης μου πρότεινε να συμμετάσχω στο Dragons’ Den. Στην πρώτη σεζόν ήμουν διστακτικός, καθώς δεν ένιωθα άνετα με τη δημόσια παρουσία. Ωστόσο, κατάλαβα ότι έχουμε την ευκαιρία να προάγουμε τη νεανική επιχειρηματικότητα. Τα προγράμματα όπως το Dragons’ Den είναι πολύ χρήσιμα για εκπαίδευση, καθώς στην Ελλάδα δεν γνωρίζουμε καλά πώς να κάνουμε business. Το λάθος είναι όταν οι παίκτες επικεντρώνονται στο ποσοστό που θα δώσουν, χωρίς να σκέφτονται τις δυνατότητες ανάπτυξης της εταιρείας τους».