Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιλένα Αποστολάκη, μίλησε για τις δημοσκοπήσεις, τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, το στεγαστικό ζήτημα και την υπόθεση των Τεμπών, σε συνέντευξή της στους Νίκο Χατζηνικολάου, Κάτια Μακρή και Αντώνη Δελλατόλα στον Realfm 97,8.
Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι το 40% με 45% των πολιτών θεωρεί ικανοποιητικά τα μέτρα της κυβέρνησης, η Αποστολάκη επεσήμανε ότι «η αύξηση αυτή αποδίδεται στη μικροδιαχείριση των επιδομάτων και σε άλλες πρόσφατες εξαγγελίες της κυβέρνησης».
«Είναι παράξενο να συζητάμε τον Απρίλιο για το καλάθι της ΔΕΘ σε μια μη εκλογική χρονιά, δεδομένης της δέσμευσης του Πρωθυπουργού πως εκλογές θα γίνουν το 2027», πρόσθεσε.
Συνέχισε λέγοντας ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάποτε καυτηρίαζε την πολιτική των επιδομάτων, κάτι που είχε δίκιο να κάνει.»
Απαντώντας σε ερώτηση για το αν το πρόγραμμα με τα ΣΔΙΤ θα είναι αποτελεσματικό για το στεγαστικό πρόβλημα, η Αποστολάκη δήλωσε ότι «είναι μια αποτυχημένη αντιγραφή του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ για κοινωνική κατοικία» και σχολίασε ότι είναι πολύ αργά για τέτοιες παρεμβάσεις.
«Η κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει κάνει αυτές τις εξαγγελίες το 2019, καθώς οι σημερινές πρωτοβουλίες δεν θα αποδώσουν μέχρι το 2027. Η επιδότηση της ζήτησης μέσω προγραμμάτων όπως το Σπίτι μου Ι, ΙΙ είναι ανεπαρκής για τους πραγματικά ευάλωτους.»
«Η χώρα αντιμετωπίζει ένα σοβαρό δημογραφικό ζήτημα. Ο πληθυσμός μας μειώνεται και το 2050 ενδέχεται να φτάσουμε περίπου στα 8 εκατομμύρια. Η φορολογική ελάφρυνση που προσφέρει η κυβέρνηση είναι η τέταρτη χαμηλότερη στον ΟΟΣΑ», τόνισε η Αποστολάκη.
«Ο συνδυασμός της πολιτικής του και η αύξηση των έμμεσων φόρων δεν βοηθούν τους ευάλωτους. Αντίθετα, η κυβέρνηση συνεχίζει πολιτικές που ενισχύουν τα υπερπλεονάσματα και διανέμουν επιδόματα με τρόπο προσβλητικό για την αξιοπρέπεια των πολιτών», πρόσθεσε.
«Αυτή η τακτική διαχείρισης απομακρύνει το πολιτικό σύστημα από την κοινωνία και ενισχύει την αποσύνδεση και τα ρήγματα εμπιστοσύνης», δήλωσε η Αποστολάκη.
Αναφερόμενη στο περιστατικό στη Νομική, επεσήμανε: «Είναι απαράδεκτο το περιστατικό βίας. Ντρέπομαι ως πρώην φοιτήτρια αυτής της σχολής να καταδικάζω τέτοιες πράξεις, σε μια δημοκρατική χώρα».
«Η κυβέρνηση είναι εκτεθειμένη σχετικά με την πανεπιστημιακή αστυνομία και η λύση είναι απλή: εισιτήριο και τουρνικέ στα πανεπιστήμια.»
Σε ερώτηση σχετικά με την προανακριτική δικογραφία για τον Κώστα Καραμανλή, η βουλευτής τόνισε ότι «δεν μιλήσαμε ακόμα για τις ευθύνες του. Είναι μια περίπλοκη δικογραφία 59.000 εγγράφων και έχουμε επισημάνει σημαντικά ζητήματα».
«Πρώτον, η παρέμβαση που του εξασφάλισε το ακαταδίωκτο είναι ένα σοβαρό θέμα», είπε. «Δεύτερον, αν αποφασιστεί προανακριτική επιτροπή, η διαδικασία δεν πρέπει να επαναλάβει τις προηγούμενες καταχρήσεις του Συντάγματος».
«Είναι αδύνατον να διώκονται χαμηλότεροι υπάλληλοι για κακουργηματικές πράξεις, ενώ ανώτερα διοικητικά και πολιτικά πρόσωπα να διώκονται για πλημμελήματα», κατέληξε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.
Ακούστε το ηχητικό: