• Latest
Ανακαλύφθηκαν οι φυσικές ουσίες που θα μας επιτρέψουν να τρώμε άφοβα καυτερά φαγητά

Ανακαλύφθηκαν οι φυσικές ουσίες που θα μας επιτρέψουν να τρώμε άφοβα καυτερά φαγητά

May 19, 2025
Κάνει κακό στην υγεία ο υδράργυρος στον τόνο; Τι ισχύει για την εγκυμοσύνη και τις ευπαθείς ομάδες

Κάνει κακό στην υγεία ο υδράργυρος στον τόνο; Τι ισχύει για την εγκυμοσύνη και τις ευπαθείς ομάδες

May 19, 2025
Έπρεπε να προηγηθεί μια ευρωπαϊκή καταδίκη και ένας τουρκικός χάρτης, για να υποβάλει η κυβέρνηση τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό

Τέμπη: Κατατέθηκε η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

May 19, 2025
Έπρεπε να προηγηθεί μια ευρωπαϊκή καταδίκη και ένας τουρκικός χάρτης, για να υποβάλει η κυβέρνηση τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό

Τέμπη: Αυτή είναι η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

May 19, 2025
Μετά την πλήρη κάλυψη από τον Πρωθυπουργό άνοιξαν πάλι τον οχετό – Ντράπηκε και η ντροπή, κ. Μητσοτάκη

Με 8 πολιτικά πρόσωπα η πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής, μεταξύ των οποίων Καραμανλής και Σπίρτζης

May 19, 2025
Καταθέτει ο Ανδρέας Λοβέρδος για τους πρώην προστατευόμενους μάρτυρες

Καταθέτει ο Ανδρέας Λοβέρδος για τους πρώην προστατευόμενους μάρτυρες

May 19, 2025
Πότε ολοκληρώνονται τα έργα για οδικά, σιδηροδρομικά, ενεργειακά και τηλεπικοινωνιακά δίκτυα

Πότε ολοκληρώνονται τα έργα για οδικά, σιδηροδρομικά, ενεργειακά και τηλεπικοινωνιακά δίκτυα

May 19, 2025
Το Ισραήλ ανακοίνωσε τη διέλευση φορτηγών με βρεφικές τροφές στη Γάζα

Το Ισραήλ ανακοίνωσε τη διέλευση φορτηγών με βρεφικές τροφές στη Γάζα

May 19, 2025
Εισηγμένες: Οι ευχάριστες εκπλήξεις του Απριλίου

Νέο υψηλό 15ετίας κόντρα στο profit taking

May 19, 2025
Ποιος είναι ο Έλληνας που αγόρασε τα δεδομένα DNA 15 εκατ. ανθρώπων

Ποιος είναι ο Έλληνας που αγόρασε τα δεδομένα DNA 15 εκατ. ανθρώπων

May 19, 2025
Τα εισιτήρια των συμβατικών πλοίων δεν θα αυξηθούν την θερινή περίοδο

Τα εισιτήρια των συμβατικών πλοίων δεν θα αυξηθούν την θερινή περίοδο

May 19, 2025
Να αποκλειστεί το Ισραήλ από τη Eurovision. Δεν γίνεται να έχουμε δύο μέτρα και σταθμά

Να αποκλειστεί το Ισραήλ από τη Eurovision. Δεν γίνεται να έχουμε δύο μέτρα και σταθμά

May 19, 2025
Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι στον ΟΠΕΚΕΠΕ για αγροτικές επιδοτήσεις της ΕΕ

Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι στον ΟΠΕΚΕΠΕ για αγροτικές επιδοτήσεις της ΕΕ

May 19, 2025
NeaGreece
Advertisement
  • Αρχική
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Διεθνή
  • πολιτική
  • Κοινωνία
  • αθλητισμός
  • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Διεθνή
  • πολιτική
  • Κοινωνία
  • αθλητισμός
  • Lifestyle
No Result
View All Result
NeaGreece
No Result
View All Result
Home ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ανακαλύφθηκαν οι φυσικές ουσίες που θα μας επιτρέψουν να τρώμε άφοβα καυτερά φαγητά

info@neagreece.gr by [email protected]
May 19, 2025
in ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, Τεχνολογία & Επιστήμη
0
Ανακαλύφθηκαν οι φυσικές ουσίες που θα μας επιτρέψουν να τρώμε άφοβα καυτερά φαγητά
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ανεξαρτήτως της αντοχής μας στα καυτερά, όλοι έχουμε βιώσει τις επιπτώσεις ενός φαγητού που είναι υπερβολικά πικάντικο. Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει έναν τρόπο να απολαμβάνουμε το τσίλι χωρίς να προκαλούμε… φωτιά στο στόμα, τον λαιμό ή το στομάχι μας.

Μια ερευνητική ομάδα, με δημοσίευση στην επιθεώρηση «Journal of Agricultural and Food Chemistry», έχει εντοπίσει τρεις ενώσεις που μειώνουν την καυστικότητα της πιπεριάς τσίλι και θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για την ανάπτυξη ενός οικιακού συστατικού «αντι-μπαχαρικών».

«Η ανακάλυψη φυσικών ενώσεων που μειώνουν την πικάντικη γεύση ανοίγει σημαντικές ευκαιρίες για τη βιομηχανία τροφίμων και φαρμάκων», δηλώνει ο Ντέβιν Πίτερσον από το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Οχάιο, επικεφαλής της μελέτης.

Ορισμένες πιπεριές τσίλι δεν είναι τόσο πικάντικες όσο θα υπαγόρευε η βαθμολογία τους στη κλίμακα καυστικότητας Scoville, υποδεικνύοντας ότι άλλοι παράγοντες επηρεάζουν την αίσθηση του καυτού. Οι ερευνητές ανάλυσαν δείγματα δέκα τύπων πιπεριών τσίλι σε μορφή σκόνης και τις πρόσθεσαν σε ντοματοχυμό, ο οποίος στη συνέχεια δοκιμάστηκε από γευσιγνώστες.

Ακόμη και με την ίδια ποσότητα καψαϊκίνης (ουσία που προσδίδει την καυτερή γεύση) σε κάθε δείγμα, οι αντιληπτές εντάσεις της καυτερότητας ποίκιλλαν σημαντικά. Οι ερευνητές ανέλυσαν τη χημική σύσταση των πιπεριών και ανακάλυψαν πέντε ενώσεις που φαίνεται να επηρεάζουν την πικάντικη γεύση. Από αυτές, τρεις ενώσεις απέδειξαν ότι μειώνουν την ένταση της καυστικότητας, υποδεικνύοντας τη δυνατότητα δημιουργίας ενός «αντι-μπαχαρικού» συστατικού.

«Αυτές οι εξελίξεις μπορεί να μας επιτρέψουν να προσαρμόσουμε τα επιθυμητά γευστικά προφίλ ή να δημιουργήσουμε ένα οικιακό συστατικό σχεδιασμένο να μειώνει την υπερβολική καυτερότητα στα φαγητά. Επιπλέον, έχουν μεγάλες ιατρικές προοπτικές στην ανάπτυξη μη οπιοειδών αναλγητικών για τη διαχείριση του πόνου», προσθέτει ο Πίτερσον.

Naftemporiki.gr

Tags: Ανακαλύφθηκανάφοβαεπιτρέψουνθακαυτεράμαςναοιουσίεςπουτρώμεφαγητάφυσικές
Previous Post

The viral video of a man as he exposes his wife at his own birthday party for cheating – “I know everything, don’t play dumb”

Next Post

«Είτε θα είμαστε ασφαλείς όλοι μαζί είτε κανείς»

info@neagreece.gr

[email protected]

Next Post
«Είτε θα είμαστε ασφαλείς όλοι μαζί είτε κανείς»

«Είτε θα είμαστε ασφαλείς όλοι μαζί είτε κανείς»

NeaGreece.gr

© 2025 NeaGreece.gr.

Navigate Site

  • About
  • Advertise
  • Privacy & Policy
  • Contact

Follow Us

No Result
View All Result

© 2025 NeaGreece.gr.